Десетки арести за палежи, след като гръцките пожари поставиха рекорд за ЕС. Пожарникарите

...
Десетки арести за палежи, след като гръцките пожари поставиха рекорд за ЕС. Пожарникарите
Коментари Харесай

Десетки са арестувани в Гърция по обвинения в палежи заради горски пожари

Десетки арести за палежи, след като гръцките пожари поставиха връх за Европейски Съюз. Пожарникарите се борят с пожарите покрай Атина и в район, където са изгорели към 180 000 акра, написа " Ню Йорк Таймс ".

Гръцки чиновници извършиха 79 ареста, свързани с изказвания за умишлени палежи при доста от горските пожари, които опустошиха страната това лято.

Министърът на гражданската отбрана Василис Кикилиас сподели, че подпалвачите не престават да разпалват пожари в цялата страна с няколко нови опита да разпалят пожари северозападно от Атина на планината Парнита. Стотици горски пожари убиха 20 души тази седмица.

" Подпалвачите подпалват пожари, които заплашват гори, благосъстоятелност и най-много човешки животи ", сподели Кикилиас на брифинг. " Няма да ви се размине. Ще ви намерим и ще бъдете подведени под отговорност. "

Стефан Доер, който управлява Центъра за проучване на горски пожари в университета в Суонзи, сподели, че предполагаемите подпалвачи са се възползвали от горещите и сухи условия това лято, с цел да провокират горски пожари, които по-късно се популяризират бързо.

Телата на 19 души, за които се счита, че са мигранти с деца, бяха открити покрай региона на Еврос в Североизточна Гърция след горски пожар.

Комисарят на Европейския съюз за ръководство на рецесии Янез Ленарчич сподели, че повече от 180 400 акра са изгорели в Александруполис, отбелязвайки най-големия горски пожар, регистриран в миналото измежду страните членки.

" Трябва да продължим да укрепваме националните и груповите старания за предварителна защита и подготвеност предвид на по-жестоките пожарни сезони ", сподели Ленарчич.

Горски пожари са изпепелили повече от 321 000 акра общо в Гърция, различен връх за Европейски Съюз, съгласно Европейската осведомителна система за горски пожари.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР